Velkommen til CasaNemo

Kager / brød og søde sager A-L

Der er intet som en god kage eller et dejligt brød 

Jeg synes det er ren terapi at bage og elsker at eksperimentere med forskellige ingredienser, ikke altid det går lige godt, men når det lykkes, så er det da bare til at blive fuldstændig lykkelig i maven af 

I dette afsnit vil jeg løbende tilføje mine bedste opskrifter.


Bananbrød

  • 4 modne bananer
  • 75 g blødt smør
  • 3 spsk. sukrin gold eller 70 g rørsukker, hvis du ikke er kulhydratforskrækket 
  • 1 tsk. vanille
  • 50 g hakket mørk chokolade
  • 200 g mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk revet ingefær
  • 4 æg

Pisk smør, sukker og vanilje til en luftig masse. Pisk æg i og mos bananerne, hvorefter de også røres i.

Mal mandlerne med skaller til mel i en blender og bland med bagepulver, kanel samt revet ingefær og rør det i dejen.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform som sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag i 35-40 minutter. 

Brødet tages ud af formen og afkøler på en bagerist.

Hæld evt. lidt smeltet chokolade på toppen.

 

God fornøjelse 


Banan og kakaomuffins uden sukker og mel (12 stk.)

  • 200 g skummetmælkspulver
  • 6 spsk. usødet kakaopulver
  • 2 store bananer
  • 2 spsk. bagepulver
  • 3 spsk. vand
  • evt. hasselnøddeflager eller andet til pynt

Mos bananerne i en skål og tilsæt skummetmælkspulver, kakaopulver, bagepulver og vand.

Bland det hele godt sammen og hæld dejen i 12 muffinsforme og drys evt. med hasselnøddeflager.

Bages ved 175 gr. varmluft i ca. 15 minutter

 

God fornøjelse Cool

 

Indeholder ca. 88 kcl. pr. stk.


Blåbærmuffins med hvid chokolade

  • 250 g smør
  • 2½ dl sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 5 dl hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 100 g hakket hvid chokolade
  • 100 g friske eller frosne blåbær

 

Rør smør, sukker og vaniljesukker blødt. Pisk æggene i ét ad gangen.Sigt hvedemel og bagepulver og rør det i æggemassen.

Tilsæt chokolade samt blåbær og rør forsigtigt det hele sammen.

Fordel dejen i muffinforme og bag dine blåbærmuffins ved 175° i 20-25 min.

 

God fornøjelse 


Citronkage

  • 200 g rørsukker
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-3 store spsk. citronpasta (se opskrift her på siden)

Kom rørsukker i en skål og tilsæt smørret lidt ad gangen mens der røres. Tilsæt æg et ad gangen og rør massen godt sammen.

Sigt hvedemel og bagepulver i og vend det forsigtig i dejen.

Vend til sidst citronpasta forsigtig i dejen.

Hæld dejen i en smurt bage form og bag ved 170 gr. i ca 45 min.

Afkøler på en bagerist før kagen tages ud af formen.

Glaseres med en glasur bestående af:

  • 200 g flormelis
  • Saft og revet skal fra 1 citron.

 

God fornøjelse Cool


Citronpasta

  • 3 citroner
  • 150 g rørsukker

Skyl citronerne godt og skær enderne af.

Skær citronerne i skiver og blend dem i en blender.

Hæld citronmassen og rørsukker i en gryde og kog massen godt sammen v. svag varme i ca. 30 min.

Afkøles og hældes på et atamonskyllet henkogningsglas. 

Brug citronpastaen i div. kager, se bl.a. opskriften på citronkage her på siden.

Tip! Du kan lave appelsinpasta på samme måde, smager godt i f.eks en chokoladekage.

 

God fornøjelse 


Havtornsaft og marmelade

  • 400 g havtornbær
  • 6 dl vand
  • 400 g sukker eller sødemiddel efter smag

Skyl havtornbærrene grundigt.

Hæld i en gryde sammen med vand og sukker. Bringes i kog og simrer ved svag varme under låg i ca. en halv time.

Mos bærrene i gryden med en ske eller som jeg brugte en gammeldags kartoffelmoser, for at få så meget af saften ud af bærrene som mulig.

Si saften igennem en sigte og hæld på en skoldet henkogningsflaske. Giver ca. en liter saft.

Opbevares i køleskab.

Da saften er meget koncentreret, bør den blandes med vand i forholdet 1:5 når den skal drikkes.

 

Marmelade:

  • 500 g havtornbær
  • 300 g syltesukker

Bærrene skylles grundigt og hældes i en gryde. Blendes med en stavblender. 

Tilsæt syltesukker og bring i kog. Koges til marmelade, tager ca. 10 minutter.

Hældes på skoldede marmeladeglas og opbevares i køleskab.

Hvis du ikke bryder dig om kerner i din marmelade, kan du evt. si den igennem en sigte, før den hældes på glas.

Skal marmeladen holde i længere tid, tilsættes atamon, når den er let afkølet.

 


Hvedebrød med surdej

  • 3½ dl koldt vand
  • 1½ dl surdej (se opskrift her på siden)
  • 500 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 1 tsk. salt

Rør vand og surdej sammen i en skål.

Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt.

Dejen æltes godt sammen til den er blank og elastisk.

Smør en stor skål med olie på indersiden og læg dejen heri.

Hæver til dobbelt størrelse v. stuetemperatur ca. 4 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 2, som formes til brød. Lægges på bageplade der er beklædt med bagepapir og bages straks v. 225 gr. varmluft i 30-35 min.

Afkøler på en bagerist.

 

God fornøjelse 


Hybenrosegelé

  • 1 l rosenblade
  • 1 l vand
  • 2 tsk. citronsyre
  • geleringsmiddel
  • 6 dl (500 g) melis


Skyl bladene grundigt i koldt vand. Læg dem i en gryde, tilsæt vand og citronsyre. Bring blandingen langsomt i kog og lad den simre i 10 min. Hæld saften gennem en sigte med et klæde i, jeg bruger et viskestykke og lad saften dryppe af.  Hæld herefter saften i en ren gryde, og bring saften i kog. Tilsæt geleringsmiddel, og lad saften koge i 2 min. Tilsæt herefter sukker, og lad det smelte helt. Kog saften igennem i 1 min. Skum geleen, og hæld den på glas. Stil herefter glassene under et rent viskestykke til næste dag, og sæt låg på.

God fornøjelse Cool


Ingefærsirup

  • 1 stor ingefærknold
  • 4 spsk. økologisk honning

Ingefæren skrælles og rives fint på et rivejern og kommes i en gryde.

Honningen blandes i og det hele simrer i ca. 15 minutter.

Du kan evt. si blandingen, inden den hældes på et rengjort henkogningglas. Jeg har valgt at lade min sirup være som den er, med ingefærsmulder. Men det er jo en smagssag.

Kan evt. bruges til ingefær the. Rør en god tsk. sirup i en kop kogende vand, dejlig frisk og lindrende, hvis man har ondt i halsen.

 


Irsk sodabrød a la Casa Nemo

  • 300 g fuldkornshvedemel
  • 200 g alm. hvedemel
  • 2  tsk bagepulver
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 tsk (fint) salt

Rør de tørre ingredienser sammen, så der ikke er klumper i melet.

Rør kærnemælken i – hurtigt men let og saml dejen med hænderne til en klistret masse – Den skal IKKE æltes.

Form dejen til et rundt brød på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages v. 200 grader i ca. 30 minutter.

Tip:

Man kan sagtens tilsætte lidt forskellige kerner, evt. solsikke, hørfrø etc. i dejen, hvis man gerne vil have brødet lidt groft.

 

God fornøjelseCool


Kokostoppe (14 stk.)

  • 200 g kokosmel
  • 200 g rørsukker
  • 3 æggehvider
  • 50 g mørk chokolade til pynt

 

Rør kokosmel og rørsukker sammen.

Tilsæt æggehviderne og rør massen godt sammen.

Sættes på bageplade beklædt med bagepapir med en spiseske eller sprøjtepose.

Bages v. 200 gr. varmluft ca. 10 minutter.

Smelt chokoladen over vandbad v. svag varme.

Pynt de afkølede kokostoppe med chokoladen.

 

God fornøjelse Cool


Lakridsmandler

  • 200 g mandler
  • 2½ tsk. lakridspulver
  • 1 spsk. rapsolie

Rist mandler på en varm stegepande.

Hæld olien over og bland rundt.

Lad mandler afkøle lidt.

Drys lakridspulver over mandlerne og ryst det hele sammen, så mandlerne bliver dækket.

Hældes evt. på glas, hvis ikke du når at spise dem inden.

 

God fornøjelseCool


LCHF Hampebrød ( Stand in for rugbrød)

  • 1 dl Hampmel
  • 1 dl afskallede Hampfrø
  • 1 dl Hørfrø
  • 1 dl Sesamfrø
  • 1 dl Solsikkekerner
  • 1 dl Græskarkerner
  • ½ dl Chiafrø
  • 1 dl Pofiber
  • 1 dl Kokosfibermel
  • 3 spsk. Loppefrøskaller
  • 75 gram revet cheddar ost

 

  • 3 store spsk. Græsk Youghurt 10%
  • ½ dl Olivenolie
  • 4 æg
  • ½ dl vand
  • 1 tsk. fint Himalayasalt

 

Bland de tørre ingredienser incl. ost sammen i en skål.

Pisk æggene sammen i en anden skål og rør youghurten, olivenolie vand og salt i.

Bland nu det tørre over i det våde og rør det hele godt sammen. Hæld over i en brødform beklædt med bagepapir, eller som jeg bruger en silikoneform.

Bag brødet på en rist i ovnen v. 225 grader de første 10 minutter, herefter skrues ned til 160 grader og brødet bager yderligere 40 minutter.

Brødet tages herefter ud af bageformen og afkøler på en bagerist.

God fornøjelse🙂

 


Lemoncurd (low carb)

  • 1 stort æg
  • 35 g smør, saltet
  • 1  citron
  • 20 g sukrin gold


Riv citronskal og pres saft fra citronen, piskes sammen med æg og sukrin og varmes op over vandbad.
Tilsæt smør og varm det med indtil cremen tykner.
Hældes på glas og opbevares i køleskab, hvor det kan holde sig ca. 1 uge.

 

God fornøjelse Cool

 

 

 

Pr. 100 g

 

 

Energi

199 kcal

 

 

Protein

4,7 g

 

 

Kulhydrat

13 g

 

 

Fedt

19 g

 

 


Low carb kiks med vanille (18 stk)

 

  • 1 dl hasselnødder
  • 100 g kokosmel
  • 100 g solsikkekerner
  • 20 g sukrin gold
  • 1 tsk vaniljepulver, øko, Urtekram
  • 1 medium Æg
  • 50 g smør, Lurpak


Rist nødderne og mal til mel i en foodprocessor sammen med solsikkekernerne.
Rist kokosmel let på en tør pande.
Bland alle ingredienser i en skål og saml dejen godt.
Rul til 18 kugler som trykkes flade på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bages v. 150 gr. 15-17 min. 

 

 

 

Pr. 100 g

Pr. stk (19 g)

I alt

Energi

547 kcal

106 kcal

2124 kcal

Protein

11 g

2,1 g

43 g

Kulhydrat

20 g

4 g

79 g

Fedt

51 g

9,9 g

198 g


Low carb madpakke boller

  • 40 g mandler
  • 40 g. solsikkerner, hørfrø eller sesamfrø
  • 6 spsk. skyr
  • 6 æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 30 g. loppefrøskaller

 

Blend alle kernerne til mel i en blender

Pisk skyr og æg sammen i en skål og tilsæt de blendede kerner og mandler samt salt og bagepulver. Kom loppefrøskallerne i og rør godt.

Lad dejen stå i ca. 10 minutter så den bliver mere fast

Form dejen til 10 boller på en bageplade beklædt med bagepapir og pynt evt. med frø eller kerner på toppen

Bag bollerne ved 175 grader indtil de er gyldne, ca.15-20 min

Opbevar bollerne i en pose i køleskabet

God fornøjelseCool

 

 

Pr. stk. ca. 111 kcal

Kulhydrater   2 g

Fedt             7 g

Protein         7 g

 


Low carb rugbrød (20 gode skiver)

  • 2 dl hørfrø
  • 1 dl mandler
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl chiafrø
  • 1 dl valnøddekerner, hakkede
  • 5 medium Æg
  • 0,8 dl olivenolie, ekstra jomfru
  • 3 tsk salt


Hørfrø og mandler males til mel i en blender.
De tørre ingredienser blandes i en skål og æg blandes i.
Olien blandes i og det hele røres godt sammen.
Dejen hældes i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. 
Bages en time v. 160 grader.
Vippes straks ud af formen og afkøler på en bagerist.
Holdbarhed ca. 1 uge i køleskab.

 

 

 

 

Pr. 100 g

Pr. stk (43 g)

I alt

Energi

456 kcal

195 kcal

3901 kcal

Protein

16 g

6,9 g

139 g

Kulhydrat

6 g

2,6 g

51 g

Fedt

40 g

17 g

340 g


Lut´s hjemmebagte wannabe digestive kiks

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl solsikkekerner
  • ½ dl rugmel
  • 1 dl brun farin
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 150 g koldt smør
  • 4 spsk. mælk

Blend havregryn og solsikkekerner til mel i en blender og hæld blandingen i en stor skål sammen med alle de andre tørre ingredienser. Blandes godt sammen.

Skær smørret i små stykker og bland det i.

Saml dejen med mælken.

Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 4-5 mm tykkelse og stikkes ud til ca. 30 kiks, som prikkes med en gaffel.

Stilles i køleskabet mindst ½ time før de lægges på bageplade beklædt med bagepapir og bages ca. 12 min. v. 175 gr.

 

God fornøjelse 


Lut´s morgen havremuffins

  • 6 dl finvalsede havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • 1 groftrevet æble
  • 2-3 spsk. honning
  • 2 æg
  • 3 dl minimælk
  • ½ tsk. salt

Bland havregryn, solsikkekerner, chiafrø, bagepulver, salt og kanel i en skål.

Pisk æggene med honning, mælk og revet æble.

Bland det hele sammen og lad trække ca. 10 min.

Smør en muffinform med smør (bakke med 12 forme, se billede)

Hæld dejen i de 12 rum. 

Bages i ca. 25 min. v. 175 gr. varmluft

Afkøler på en bagerist.

Et godt og sundt alternativ til morgenmad, hvis man ikke har tid til at koge havregrød. 

God fornøjelseCool

 

Energi pr. stk.:

Kcal          128

Kulhydrat  17,6 g

Protein       5,2 g

Fedt           4,4 g


Lut´s morgen smoothie

  •  2 spsk. frosne bær (jeg bruger som regel blåbær eller hindbær)
  • 1 lille banan ca. 100 g
  • 1 portion frosset spinat ( er som regel frosset ned i små portioner ca. 16 g)
  • 1 spsk. hørfrø
  • 1 spsk. havregryn
  • 1 tsk. chiafrø
  • 1½ dl mælk (jeg bruger minimælk)

 Alle ingredienser puttes i en blender og blendes til alt er findelt. 

God fornøjelse Cool


Lut´s nemme stenalder knækbrød

  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1 spsk. chiafrø
  • 1 æg
  • 2 dl vand
  • salt

Bland alt det tørre sammen i en skål, tilsæt æg og vand og til sidst salt efter smag og rør godt, dejen skal være blød.

Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir med kagerulle og ridses ud i firkanter med en skarp kniv.

Bages v. 150 gr. i ca. 45 minutter

 

God fornøjelseCool 

 

Pr. stk. 44 kcal


Lut´s paleobrød

  • 1 dl mandler
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl jordnødder
  • 1 tsk. honnning
  • 3 æg
  • 1 dl rapsolie
  • 2 tsk. salt

Pisk æggene sammen med salt og rør honning i.

Bland alle kerner og nødder i og rør sammen.

Tilsæt til sidst olien og bland det hele godt.

Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.

Bag ved 160 grader i ca. 1 time.

Hviler i formen ca. 10 minutter før det tages ud og afkøler på en bagerist.

 

God fornøjelse 


Lut´s rugknækbrød

  • 1 dl Havregryn, finvalsede
  • 1 dl Hørfrø
  • 1 dl Sesamfrø
  • 0,5 dl Mandler
  • 3,5 dl Rugmel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2,5 dl Vand
  • 1 spsk. Rapsolie
  • 1 spsk Salt

 

Bland alt det tørre i en skål, obs. mandlerne skal hakkes fint.

Tilsæt vand og olie og rør godt. Dejen skal være klistret.

Bredes ud på et stykke bagepapir med en bagespatel som dyppes i koldt vand, så er det nemmere.

Rids dejen i passende stykker med et pizzahjul eller evt. en klejnespore, skulle blive omkring 32 stk. af denne portion.

Bages v. 180 gr. varmluft i ca. 15 min. Hvis de stadig er lidt bløde, kan du evt. bage dem 5 min. længere.

 

God fornøjelse Cool